Fékjavítás XIII. kerület

Szombaton is hívható: 30/41-888-45

fékjavítás - XIII. kerület autószerviz

VIGYÁZZ!!! FÉKEZZ!!! - Két szó, amitől minden gépjármű vezető retteg...!!!

 Alapvetően kétféle fékrendszer létezik. 

- Dobfékrendszer és

- Tárcsafékrendszer


A dobfékrendszer és a dob-fékjavítása

Dobfékes megoldást általában már csak az autók hátsó kerekeinél alkalmaznak. Azért mert kisebb fékezési erő is elegendő a kisebb sebességre képes, tömegüket tekintve könnyebb autóknál. A kézi fékek is a hátsó kerekeket fékezik. 

A dob-fékjavításnál, fék szervizelésnél azt kell tudnunk, hogy dobfékes rendszereknél a fékezést, a kerékhez rögzített dobhoz tapadó íves fékpofák (ferodolok) végzik.

A forgó dobrészt leszerelték a XIII. kerületi autószerviz szakemberei.


Láthatóvá vált a fékrendszer többi alkatrésze:

- a fékmunkahenger középen fent

- az íves fékpofák balról és jobbról

- a kereket és a fékdobot hordó fényes, menetes végű tengely.

fékjavítás a XIII. kerületi autószervizben

A fékmunkahenger tömítőgyűrűje a használattól és az idők alatt megkeményedett és már nem tömíti el a munkahengerben lévő olajat. Szivárog és a fékpofákról lekopott finom szemcsékkel keveredve olajsár keletkezik. Az olajos szennyeződés a fékpofákra kerülve a tapadást és a fékerőhatást drámaian csökkentik, ezért a féket javítani kell. Az erre szakosodott XIII. kerületi autószervizben a fékjavítás teljeskörű, a fékek szabályzására és a fékjavítás utáni próbapados ellenőrzésre is kiterjed.

fékjavítás - XIII. ker autószerviz

A tárcsafékrendszer és a tárcsa-fékjavítása 

A tárcsafékrendszerek hatásosabb fékerőt képesek kifejteni, mint a dobfékek. A fékpofák itt a tengellyel együtt forgó fémtárcsához tapadva biztosítják a kerekek fékezését..