Aktuális‎ > ‎

Lengéscsillapító javítás XIII. kerület - 30/41-888-45

Autószerviz XIII. kerület, 2014. ápr. 19. 5:47   [ 2014. ápr. 19. 10:29 frissítve ]
Szombaton is hívható: 30/41-888-45

A lengéscsillapító

A - lengéscsillapító lelke. Tovább a lengéscsillapító javítás XIII. kerület -->>

B - A külső henger Tovább a lengéscsillapító javítás XIII. kerület -->>

C - Az olaj tágulási tere. Tovább a lengéscsillapító javítás XIII. kerület -->>

D - Dugattyú. Tovább a lengéscsillapító javítás XIII. kerület -->>

E- Az olajtér. Tovább a lengéscsillapító javítás XIII. kerület -->>

F - Fenékszelep - Tovább a lengéscsillapító javítás XIII. kerület -->>


AMI EL SZOKOTT KOPNI!

G - A legkritikusabb alkatrész, a szimering, tömítőgyűrű. Amelyikben olaj van, azt úgy lehet látni, hogy meghibásodott, hogy az olaj el kezd szivárogni. - Tovább a lengéscsillapító javítás XIII. kerület -->>

H - Lengéscsillapító ház a spirálrugót megtartó tányérral. - Tovább a lengéscsillapító javítás XIII. kerület -->>

I - A lengéscsillapító külső hengerére hegesztett felfogató elem.

J - A belső henger, amelyben a tengely és a végén a dugattyú mozog.

Autószerviz XIII. kerület

Kétféle lengéscsillapító vannak szerelve a gépjárművek. Olajos a másik gázos. Az olajos ha meghibásodott, az olaj el kezd szivárogni belőle. Egyre jobban. Amikor az összes olaj kiszivárgott a hengerekből, akkor az egyre nagyobbat koppan. Tönkre teszi a kormányművet, a futóművet és a gumikat is. Ha belemegyünk egy kisebb nagyobb kátyúba, vagy a megszokott sebességünkkel egy kanyarba az autónk kormányozhatatlan lesz. Ha a kanyarban egy döccenő is vár ránk életveszés helyzetbe kerülhetünk. A lengéscsillapítók teszik lehetővé, hogy az autónkban a nagyobb sebességet is biztonságosnak érezzük.

Ültem már olyan hatalmas régebbi típusú amerikai autóban, amihez nem lehetett lengéscsillapítót kapni nálunk. Halálfélelmem volt benne minden kanyarodásnál illetve döccenőnél. Lehetetlen volt a hatalmas batárt az úton tartani.

Autószerviz XIII. kerület

Magunk is gyorsan tudjuk ellenőrizni a lengéscsillapítónkat. Ha ránehezkedünk súlyunkkal és lenyomjuk egy-egy sarkánál az autót, és ha az nem szép lassan jön vissza, hanem pattan, akkor a lengéscsillapítóval baj van. Ha az elsőnél érzékeljük, akkor fordítsuk ki a kormányt és nézzük meg nem szivárog-e olaj a rugó körül. A gumik egyenetlen kopásából is látszik, hogy melyik teleszkóppal van gond.

Amikor már az olaj kiszivárog a lengéscsillapítóból vagy túl nagy kátyút sikerült "fognunk", vagy esti szürkületben egy fekvő rendőrre túl nagy sebességgel hajtunk, akkor a rúgók eltörhetnek illetve letörhet egy menet belőlük. 


További infók a lengéscsillapító javítás XIII. kerület weboldalon -->>